Соя Кентуккі гмо
Доставка
Оплата
Характеристики
Опис
Переваги сорту Кентуккі середньостигла 95-100днів
- Сорт американської селекції, адаптований під технологію Roundup Ready (RR 2).
- Соя Кентуккі стійка до дії універсального гербіциду "Раундап", переносить посуху і високі температури, не схильна до вилягання, розтріскування і осипання.
Біологічна характеристика
- Соя Кентуккі входить в групу ранньостиглих сортів: з моменту появи перших сходів до дозрівання зерна проходить 95-105 днів.
- Кущі компактні, напівстиснуті, гіллясті з великою кількістю стручків;
- Висота рослини: від 90 до 112 см, стебло світло-коричневе;
- Висота кріплення нижнього боба 17-20 см;
- Боби світло-коричневі, насіння жовте круглої форми, по 3-4 насінини в стручку;
- Чистота насіннєвого матеріалу: 99,84%;
- Схожість насіння - 93%, енергія схожості - 91%.
- Культура - кормова; насіння сої Кентуккі багаті жирами і протеїнами.
Агротехніка
Терміни посіву для України agroxim-globino рекомендує - початок травня. Урожай збирають з середини серпня до початку вересня - в залежності від погодних умов року.
Агрохімія Глобино рекомендує Оптимальну густоту посіву для сорту Кентуккі - 650-700 тис. шт на гектар (1000 зерен важить близько 180 г). Ширина міжрядь при посіві - від 40 до 75 см.
Сорт стійкий до більшості хвороб і шкідників. В агротехніці культури використовують дискування стерні, передпосівну культивацію. На бідних і сухих ґрунтах необхідно добриво і зрошування посівів. Для збирання врожаю використовують пряме комбайнування.
Фази розвитку
вегетативні (V) репродуктивні (R)
VE – сходи R1 – початок цвітіння
VС – поява
сім’ядолей
R2 – повне цвітіння
V1 – 1-ий вузол R3 – закладка (початок розвитку) бобу
V2 – 2-ий вузол R4 – сформований біб
V3 – 3-ій вузол R5 – зав’язування насіння
* R6 – закінчення формування насіння
* R7 – початок достигання
V(n) – n-ий вузол R8 – повне достигання
Кожну фазу розвитку сої визначають коли 10–20% (початок) та 80–95% (кінець) рослин знаходяться у цій фазі.
Органогенез сої складається із 12 послідовних етапів
(за Ф. М. Куперман) [4], зовнішні ознаки яких наведено у
таблиці 3.2.
В селекційній практиці зазвичай використовують
такі фенологічні фази як: сходи, поява першої та наступних пар справжніх листків, бутонізація, цвітіння, утворення бобів, налив бобів, достигання, повна стиглість.