"Агрохімія" Засоби захисту рослин та Посівний Матеріал
+380 (50) 063-31-33+380 (68) 872-81-31
Засоби Захисту Рослин
Контакти
"Агрохімія" Засоби захисту рослин та Посівний Матеріал
Контактна особа:
Богдан Іванович
Телефони:
+380 (50) 063-31-33показати+380 (50) 063-31-33 все+380 (50) 063-31-33 +380 (68) 872-81-31
Адреса:
39000, Україна, Полтавська обл., Полтава, Кременчук, (кременчук) на мапі
Графік роботи:
Пн-Пт 8:00 - 20:00 Сб, Нд 9:00 - 17:00 без перерв;
Частка виробництва ГМ-сої в Україні досягла 60%
Частка виробництва ГМ-сої в Україні досягла 60%

Частка виробництва ГМ-сої в Україні досягла 60%

На відміну від зарубіжних країн, українські аграрії часто вибирають ГМ-насіння. Так, кількість ГМ-сої в країні досягло 60%.

Про це розповів агроном компанії «Агрітема» Павло Волинець, передає Latifundist.

Експерт зазначив, що контролювати якість такого насіння неможливо. Аграрієм сіється п'ята-шоста репродукції, вони неврожайні і сильно уражені хворобами. Однак завдяки тому, що собівартість вирощування ГМ-сої невелика, невеликий агробізнес сіє саме її.

«При вирощуванні традиційної сої, помилки, допущені під час застосування ЗЗР, виправити протягом вегетації неможливо. Наприклад, проміжок для внесення гербіцидів дуже короткий, соя повинна мати не більше, ніж 2 листочка. При пізньому внесенні ситуацію вже не вдасться виправити, і соя буде «брудною». У випадку з ГМ-соєю, гліфосат можна вносити в будь-який час і завжди отримувати більш-менш хороший результат. Тому ГМ-соя популярна серед приватників, у яких немає своїх обприскувачів, у яких недостатньо агрономічного освіти. Тому вона користується у них попитом. Її простіше вирощувати, прогнозовано і стабільно», — пояснив Павло Волинець.

У той же час, в асоціації AgentGreen повідомляють, що Україні невигідно вирощувати ГМ-сою, якщо вона хоче освоїти і збільшити свою частку присутності на європейському і китайському ринках. Ці країни не споживають трансгенну продукцію. Хоч Китай і купує трансгенну сою на ринках Латинської Америки.

 

Коментарі
Поки немає коментаріїв
Включений режим редагування. Вийти з режиму редагування
наверх